10 nustatymų, kuriuos turėtumėte nedelsdami išjungti „Facebook“

„Facebook“ mums siūlo tiek daug gerų dalykų, bet ir kai kuriuos susierzinimus. Čia yra 10 nustatymų, kuriuos turėtumėte nedelsdami pakeisti „Facebook“. Žaidimų keitėjas.

facebook telefonas facebook telefonasKreditas: „Getty Images“

Facebook suteikia mums tiek daug: begaliniai būdai susisiekti su senais draugais ir palaikyti ryšį su šeimos nariais receptų vaizdo įrašai žiūrėti, bet niekada nedaryti, ir netgi būdas gauti citatą iš meistrų. Bet su kiekviena nauja funkcija išleidžiamos pranešimo, privatumo ir kartais užpakalinio rinkimo pasekmės, ir mes tai jau peržengėme. Nuo patyrusių pranešimų iki „Šią dieną“ prisiminimų, kurių galbūt nenorite prisiminti, štai kaip valdyti savo Facebook patirtis.



1 „Šią dieną“ prisiminimai

Kai kurie prisiminimai priklauso praeičiai. Galite kontroliuoti, ar gaunate kokį nors „On Day“ atminties įrašą, ir net nurodykite konkretų asmenį ir konkrečią datą, kurios nenorite priminti. Kairėje pusėje tame pačiame stulpelyje, kuriame yra jūsų naujienų kanalas, „Messenger“ ir „Marketplace“, eikite į Naršyti ir raskite „Šią dieną“. Spustelėkite šį puslapį, norėdami pereiti visus savo senus prisiminimus, įvykusius šią dieną, apriboti matomus prisiminimus arba visus aukščiau išvardintus dalykus. Viršuje dešinėje matysite „Pranešimai“ ir „Nuostatos“. Pranešimai leis jums valdyti visus prisiminimus ir nuspręsti, ar norite jų nematyti, ar tik svarbiausius. Parinktys yra tai, kur galite nusileisti smulkmenai ir nuspręsti, ar yra tam tikrų žmonių, ar tam tikrų dienų, apie kurias nenorėtumėte priminti. Jūs darote taisykles.

du Automatiškai paleisti vaizdo įrašus

Peržiūrėdami naujienų kanalą, yra keletas vaizdo įrašų, kurių tiesiog nenorite matyti, bet be perspėjimo jie vis tiek leidžiami. Norėdami sustabdyti vaizdo įrašų automatinį paleidimą, tereikia pereiti į „Nustatymai“, spustelėkite skyrių „Vaizdo įrašas“, pasirinkite išskleidžiamąjį meniu „Automatiškai paleisti vaizdo įrašus“ dešinėje ir perjunkite iš numatytojo išjungtas.





3 Vietos bendrinimas

Naudodamiesi „Facebook Messenger“ dabar galite pamatyti, kurie draugai yra netoliese, tačiau tam turite pasidalinti savo buvimo vieta su „Facebook“. Jei norite, kad „Facebook“ nebebendrintų jūsų vietos, tereikia „Facebook“ programoje eiti į „Nustatymus“, spustelėkite „Vieta“ ir įsitikinti, kad Vietovė nustatyta kaip niekada. Visada galite pakeisti šią padėtį, jei nuspręsite vėl pradėti bendrinti savo vietą.

4 Tiesioginiai pranešimai

Nenuostabu, kad su „Facebook Live“ atsirado daugiau pranešimų. Nesvarbu, ar jums priskirta žyma vaizdo įraše, ar ne, „Facebook“ praneš, kai draugai pradeda veikti tiesiogiai - jei pastebite, kad nesate suinteresuotas derintis, galite išjungti šiuos pranešimus vos keliais paspaudimais. Skiltyje „Nustatymai“ eikite į skiltį „Pranešimai“ spustelėkite „„ Facebook ““, kad gautumėte pranešimų, kuriuos galite valdyti, sąrašą - radę „Tiesioginiai vaizdo įrašai“, išjunkite išskleidžiamąjį meniu. Čia taip pat galite valdyti pranešimus apie žymas, gimtadienius, turgavietę ir dar daugiau.



5 Grupiniai pranešimai

Gaunate pranešimus iš grupės, prie kurios prisijungėte prieš daugelį metų, bet dar nesate pasirengę išeiti? Išjunk tuos blogus berniukus. Grupės puslapio viršuje spustelėkite „Pranešimai“ ir pasiimkite savo nuodus: „Visi įrašai“, „Svarbiausi renginiai“, „Draugų įrašai“ arba mano mėgstamiausia „Išjungta“.

6 Pranešimų skaitymo pranešimai

Atidarykite pranešimą, kol nesate pasirengęs atsakyti ir nenorite palikti ką nors skaityti ar pamiršti atsakyti vėliau? Jokiu problemu. Pranešimus galite lengvai pažymėti kaip neskaitytus, suteikdami sau šiek tiek daugiau laiko atsakymui suformuluoti. Šalia kiekvieno pokalbio, esančio po jūsų pranešimais, dešinėje pamatysite mažą apskritimą, jei ratas yra atidarytas, tai reiškia, kad pranešimas pažymėtas kaip perskaitytas, jei jis uždarytas, jis pažymėtas kaip neskaitytas. Norėdami pakeisti pranešimą iš skaityto į neskaitytą ir atvirkščiai, tiesiog spustelėkite apskritimą. Voila!

7 Vaizdo / balso skambučiai per „Facebook Messenger“

Galima netyčia paskambinti draugui per „Facebook Messenger“ (2017 m. Skambučio užpakalio versija), ir jūsų mobiliojo telefono duomenų planas bus apmokestintas, kai tai nutiks. Venkite nesąmonių taip elgdamiesi: darbalaukyje spustelėkite krumpliaračio piktogramą pokalbių skydelyje ir pasirinkite „Išjungti vaizdo / balso skambučius“. Būdami čia taip pat galite išjungti „Pokalbių garsus“, jei taip pasirinksite. Norėdami išjungti balso skambučius programoje „Messenger“ yra šiek tiek daugiau. Turite pašalinti programos mikrofono teises. Norėdami tai padaryti, „iOS“ įrenginyje eikite į skiltį „Sistemos nuostatos“ ir tiesiog išjunkite mikrofoną. Tokiu būdu, kai bandysite skambinti per „Messenger“ programą, būsite paraginti suteikti „Messenger“ leidimą pasiekti mikrofoną prieš skambinant. Apsvarstykite išspręstą 2017 m.

8 „Candy Crush“ kvietimai

Ar turite „Facebook“ draugą iš vidurinės mokyklos, su kuriuo nebendravote daugelį metų, bet kuris nuolat kviečia jus žaisti „Candy Crush“ „Facebook“? Nesijaudinkite, galite tai sustabdyti užblokuodami jų kvietimus į programas. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai eikite į „Nustatymai“, pasirinkite „Blokavimas“ ir įveskite savo draugo (-ų), iš kurio nenorite gauti kvietimus, vardą (-us). Tai taip pat tinka renginiams, programoms apskritai, puslapiams ir pranešimams.

kaip dažnai turėtumėte pakeisti savo tamponą

9 Draugai, dalyvaujantys renginiuose šalia jūsų

Nes štai kas: jums tikriausiai tai nerūpi, nes tai tikriausiai nėra tai, ką jūs tikrai praleidžiate su IRL (o jei taip darote, tai yra didelė tikimybė, jūs jau žinote, kad jie eina). Tai lengva. Kitą kartą, kai gausite pranešimą, kad draugai „dalyvauja renginyje šalia jūsų“ (kurio kartais net nėra šalia jūsų, nes „Facebook“ nežino, kad persikėlėte), tereikia spustelėti dešinėje esančią elipsę ir pasirinkite „Išjungti pranešimus apie draugus, dalyvaujančius šalia jūsų esančiuose renginiuose“. Veikia kaip žavesys.

10 Skelbimai, kurių nenorite matyti

Jei jaučiatės nukreiptas į savo „Facebook“ skelbimus arba jums tiesiog rodomas turinys, kuris jums neįdomus, jūs nesate vienišas. Kitą kartą, kai norite, kad skelbimas nebūtų rodomas, spustelėkite dešinėje esančią elipsę ir pasirinkite „Slėpti skelbimą“. Tada turėsite galimybę „Slėpti visus skelbimus nuo ...“ Spustelėkite tai ir jūs esate laisvas nuo šios konkrečios reklamos. Bent jau „Facebook“.